Ga naar hoofdinhoud

Mogelijke verruiming voor de zwembaden

Goed nieuws! Het lijkt erop dat vanaf woensdag 19 mei de zwembaden – onder een aantal voorwaarden – weer verder open mogen! Dinsdagavond is in de persconferentie aangekondigd dat het kabinet op maandag 17 mei mogelijk stap 2 van de versoepelingen zal doorvoeren. Hiervoor moet het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames 20 procent zijn gedaald ten opzichte van de piek eind april. Is dit niet het geval, dan worden de versoepelingen uitgesteld. Maandag 17 mei horen we of het kabinet de voorgenomen versoepelingen door zal zetten. Zodra wij deze bevestiging hebben, zal dit uiteraard worden gecommuniceerd.

Als de cijfers het toelaten, zullen de binnenzwembaden onder een aantal voorwaarden open gaan. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per ruimte, waarbij iedereen 1,5 meter afstand houdt. Er wordt gesport op individueel niveau of met maximaal 2 personen en een trainer. Binnen zijn grotere groepslessen niet toegestaan, behalve voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn nog niet toegestaan. De kleedkamers zijn geopend en reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet een mondkapje gedragen worden, welke af mag tijdens het zwemmen.

Ook voor het zwemmen in buitenbaden gelden bij de verruimingen een aantal voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen, waarbij iedereen 1,5 meter afstand houdt. Ook buiten zijn wedstrijden en publiek niet toegestaan.

Op dit moment mogen jongeren tot en met 26 jaar al gezamenlijk buiten sporten. Hierbij hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Indien er verruimingen plaatsvinden zal ook de nieuwe versie van het Protocol Verantwoord Zwemmen 4.0 gaan gelden. Ook zijn de veelgestelde vragen hierop aangepast.

De zwembranche is blij met deze mogelijke verruiming. Omdat de zwembaden een lange periode gesloten bleven, vroeg de zwembranche extra aandacht voor de impact van deze sluiting met de campagne ‘Zwemmen, ja graag!’. De samenwerkende partijen in de zwembranche blijven zich dan ook inzetten om de zwembaden ook voor overige zwemmers open te krijgen.

Gratis sneltest voor personeel
Wellicht dat sommigen al bezig zijn met sneltests. Maar het is nu mogelijk om, bijvoorbeeld vanuit WiZZ, een code te ontvangen waarmee werknemers gratis een sneltest kunnen laten uitvoeren. WiZZ heeft samen met een externe partij, Medprevent, geregeld dat alle leden van WiZZ gebruik kunnen maken hiervan. De code is inmiddels gemaild naar alle leden.

Back To Top