Ga naar hoofdinhoud

Schoolzwemmen toegestaan, maar overige maatregelen blijven ongewijzigd

Maandag 3 januari is bekend gemaakt dat de basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs weer open mogen na de kerstvakantie. Schoolzwemmen is hierdoor ook weer toegestaan met ingang van 10 januari 2022. Op sommige scholen is dit onderdeel van het onderwijsprogramma, waardoor deze activiteit weer hervat mag worden.

Zwemlessen

Verder stelt het kabinet dat er geen uitzonderingen zijn toegestaan voor het coronatoegangsbewijs (CTB). Het landelijke beleid rondom zwembaden blijft nog steeds ongewijzigd. Dit houdt in dat:

  • zwemlessen voor het A, B of C-diploma tot 17:00 uur zijn toegestaan;
  • ouders hun kinderen mogen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) laten zien;
  • er geen ouders/begeleiders als publiek aanwezig mogen zijn;
  • ook bij het zwemmen de basisregels blijven gelden.

Protocol 9.0

Het Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 9.0) blijft ook ongewijzigd. Vrijdag 14 januari vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Eventuele nieuwe maatregelen zullen dan z.s.m. worden verwerkt in een nieuw protocol.

Toelichting besluitvorming rondom het CTB

Deze beslissingen worden niet door WaterVrij of een van de samenwerkende partijen gemaakt, maar door het kabinet. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV, vallend onder het ministerie van Justitie en Veiligheid) legt die beslissingen vast. De NCTV is bereikbaar via telefoonnummer 1400 (vanuit het buitenland +31 70 214 02 14) of via hun contactformulier. Zoals gedurende de gehele coronacrisis volgen wij en het NCTV ook nu het beleid van de Rijksoverheid.

Back To Top