Ga naar hoofdinhoud

Zwemmen, ja graag: Aschwin Lankwarden

De zwembaden zijn helaas nog steeds gesloten. Met de campagne ‘Zwemmen, ja graag!’ vraagt de zwembranche aandacht voor de impact van deze sluiting. Naast dat je aan je mentale en fysieke gezondheid werkt door te zwemmen, is ook de zwemveiligheid een heel belangrijke reden om de zwembaden zo snel mogelijk te (her)openen. Zwemmen is veelzijdig, gezond, leuk, belangrijk voor iedereen en veilig in coronatijden.

Zwemliefhebbers vertellen hier waarom zij graag zo snel mogelijk weer het water in duiken. Maar ook de directeuren van onze partnerorganisaties lichten toe waarom zwemmen zo belangrijk is:

‘Zwemmen is een sport die van 0- tot 99-jarige leeftijd kan worden beoefend; kinderen sporten met plezier in het water, volwassenen werken aan hun fitheid en ook ouderen kunnen op een veilige manier in beweging blijven zonder hun gewrichten te overbelasten. Zwemmen is gezond en werken aan mentale en fysieke fitheid is juist nu extra belangrijk. Onze sport behoort in het water en dat kan veilig, ook in deze coronatijd. De zwemmers van Nederland willen het water weer in! Daarom blijven wij ons samen met diverse partners binnen de zwembranche inzetten voor het volledig openen van de zwembaden.’

Aschwin Lankwarden, algemeen directeur Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Back To Top