Ga naar hoofdinhoud

Zwemmen, ja graag: Geert Dijks

De zwembaden zijn helaas nog steeds gesloten. Met de campagne ‘Zwemmen, ja graag!’ vraagt de zwembranche aandacht voor de impact van deze sluiting. Naast dat je aan je mentale en fysieke gezondheid werkt door te zwemmen, is ook de zwemveiligheid een heel belangrijke reden om de zwembaden zo snel mogelijk te (her)openen. Zwemmen is veelzijdig, gezond, leuk, belangrijk voor iedereen en veilig in coronatijden.

Zwemliefhebbers vertellen hier waarom zij graag zo snel mogelijk weer het water in duiken. Maar ook de directeuren van onze partnerorganisaties lichten toe waarom zwemmen zo belangrijk is:

‘Recreatief zwemmen in vrije tijd of vakantie in ons waterrijke land geeft mensen plezier, ontspanning en het is gezond. Daarom is het dus super belangrijk dat iedereen goed leert zwemmen. Dat is veilig voor de recreant én de watersporter. Met de coronaprotocollen die vakantieparken, campings en andere recreatiebedrijven hanteren kan dat nu ook veilig. Daarom blijven wij ons samen met diverse partners binnen de zwembranche inzetten voor het volledig openen van de zwembaden. ’

Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON.

Back To Top