Ga naar hoofdinhoud

Zwemmen, ja graag: Titus Visser

De zwembaden zijn helaas nog steeds gesloten. Met de campagne ‘Zwemmen, ja graag!’ vraagt de zwembranche aandacht voor de impact van deze sluiting. Naast dat je aan je mentale en fysieke gezondheid werkt door te zwemmen, is ook de zwemveiligheid een heel belangrijke reden om de zwembaden zo snel mogelijk te (her)openen. Zwemmen is veelzijdig, gezond, leuk, belangrijk voor iedereen en veilig in coronatijden.

Zwemliefhebbers vertellen hier waarom zij graag zo snel mogelijk weer het water in duiken. Maar ook de directeuren van onze partnerorganisaties lichten toe waarom zwemmen zo belangrijk is:

‘Leren zwemmen is in de basis weer toegestaan voor kinderen t/m 12 jaar. Maar juist ook voor oudere kinderen, volwassenen en bijvoorbeeld asielzoekers is het belangrijk te leren zwemmen. Daarnaast is het van levensbelang dat kinderen, maar ook volwassenen, na het behalen van hun zwemdiploma’s kunnen blijven zwemmen om hun vaardigheden op peil te houden. Heel Nederland zwemveilig, daar gaan wij voor. Daarom blijven wij ons samen met diverse partners binnen de zwembranche inzetten voor het volledig openen van de zwembaden.’

Titus Visser, directeur Nationale Raad Zwemveiligheid

Back To Top