Ga naar hoofdinhoud

Hoe is jou tuimelkeerpunt? Vanuit Mijnzwemcoach hebben ze voor volwassenen video’s gemaakt met inzichten/oefeningen voor als je later weer het water in kunt. Bekijk en lees snel verder.

Techniek 
Zowel bij borstcrawl als bij rugcrawl maken we gebruik van het tuimelkeerpunt. Dat is een keerpunt waarbij er wordt gedraaid door middel van het maken van een koprol. Bij de borstcrawl wordt er aangezwommen op de buik, beide handen worden naar achteren gebracht, de koprol wordt ingezet en de zwemmer zet vervolgens af op de rug. Er wordt dan een onderwaterfase gemaakt met vlinderslag benen waarbij de zwemmer in de tussentijd op zijn buik draait. Als je bijna de wateroppervlakte gaat doorbreken wordt de borstcrawl weer ingezet.

Bij de rugcrawl gaat het op bijna dezelfde manier. Alleen dan wordt er op de rug aangezwommen en 1 slag voor het keerpunt draai je naar de buik en ook dan wordt de koprol ingezet. Er wordt afgezet van de muur, vlinderslag benen onderwater en als je bijna bij de wateroppervlakte ben, wordt de rugcrawl ingezet.  Bekijk hieronder de video.

 

Check voor meer info: www.mijnzwemcoach.nl.

 

Back To Top