skip to Main Content

Op deze pagina delen wij informatie voor organisaties in de zwembranche ter ondersteuning voor de gefaseerde opening van de zwembaden, zwemscholen, zwemverenigingen en andere aanpalende organisaties. Bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen.

Zwembranche publiceert Protocol Verantwoord Zwemmen
(in relatie tot COVID-19)

Update 02-07-2020

De samenwerkende partijen in de zwembranche hebben een Protocol Verantwoord Zwemmen ontwikkeld, om de Nederlandse zwembaden te helpen bij de transitie van de heropening na de coronacrisis, naar het nieuwe normaal:

Het totale overzicht van de wijzigingen ten opzichte van de vorige versie is te vinden op de pagina met de veelgestelde vragen.

Richtlijn: Veilig Zwemmen in Coronatijd Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen

Er is een versie (nr. 8, 01-07-2020) beschikbaar van de Richtlijn: Veilig Zwemmen in Coronatijd Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen. Deze richtlijn is een onderliggend document bij het Protocol Verantwoord Zwemmen en bevat adviezen voor de werkwijze in zwembaden:

Let op: heb je deze documenten al eerder bezocht? Dan kan het zijn dat deze eerdere versie nog getoond wordt. Refresh daarom altijd je browser als wij een update van de documenten hebben gepubliceerd.

Uiteraard is het van belang om te vermelden dat de wetgeving die van toepassing is op zwembaden (WHVBZ) leidend blijft.

Sporten in coronatijd – NOC*NSF

Een toelichting op het sporten in coronatijd is ook terug te vinden op de website van NOC*NSF.

Regionale toepassing Protocol Verantwoord Zwemmen

Aanvulling 14-08-2020

De afgelopen periode hebben wij aan de hand van landelijke maatregelen het Protocol Verantwoord Zwemmen opgesteld voor de zwembranche: versie 2.1 van 2 juli 2020. Naast landelijke maatregelen zijn er nu ook veel regionale coronamaatregelen van toepassing. Dat maakt dat het landelijke protocol zoals nu beschikbaar een globale richting is, die men, al naar gelang de lokale situatie, moet aanpassen. Neem met vragen hierover contact op met jouw veiligheidsregio of gemeente.

Met dank aan

Het protocol is tot stand gekomen en opgesteld door de samenwerkende partijen in de zwembranche: Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), Zwembadpoli, Dutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade Nederland, ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, mogelijk te maken.

Contact naar aanleiding van ons persbericht

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de KNZB via communicatie@knzb.nl of via 088-1348690.

 

Beschikbare communicatiemiddelen

In combinatie met het protocol stellen wij op deze pagina ook een aantal documenten beschikbaar met maatregelen in de vorm van iconen. Deze iconen zijn gepubliceerd in verschillende formaten tbv uitprinten op locatie, maar ook social media. Indien niet alle maatregelen bij jouw locatie van toepassing zijn kun je gebruik maken van de Indesign-bestanden om deze aan te passen.

Download hier:

Heb je vragen over bovenstaande bestanden? Neem dan contact met ons op via communicatie@wzz.nl.

Samenwerkende partijen in de zwembranche

Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), Zwembadpoli, Dutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade Nederland, ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Back To Top