Ga naar hoofdinhoud

Door de coronacrisis waren alle zwembaden een hele tijd dicht. Daarom heeft WiZZ destijds deze website bedacht, vol met allerlei tips. Maar gelukkig werkt WiZZ samen met hele fijne en belangrijke partners, die ook hun bijzondere tips en leuke activiteiten hebben toegevoegd. Zij helpen jou, zodat je veilig bent in het water. Veel plezier met alle leuke activiteiten op deze website.

Over WiZZ

De WiZZ is de werkgeversvereniging voor Zwembaden en Zwemscholen. Dat betekent eigenlijk dat zwembaden uit heel Nederland bij elkaar komen om na te denken over dingen die belangrijk zijn voor alle zwembaden. Dit is handig voor de mensen die op kantoor werken. Maar ook voor mensen die werken in het zwembad. Bijvoorbeeld degene die jou zwemles geeft!

Dat doet WiZZ bijvoorbeeld door een cao af te sluiten voor de mensen wie werken in de zwembranche.

Wil je meer weten over de WiZZ? Klik dan hier.

Mede mogelijk gemaakt door:

Over de Reddingsbrigade Nederland

“Wat doe jij het liefst als je naar het strand gaat, aan zee of bij de recreatieplas? Spelen! In de golven springen, zwemmen, drijven, zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen, voetballen; het kan allemaal. Maar: veiligheid staat voorop! Reddingsbrigade Nederland vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren goed leren en blijven zwemmen, en de gevaren van open water kennen.

Meer veiligheid in, op en langs het water. Dat is het doel waarvoor de lifesavers en lifeguards van reddingsbrigades zich dagelijks vrijwillig inzetten. We doen het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt, en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland telt.”

Lees nu meer over wat de Reddingsbrigade doet voor kids én volwassenen.

Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB)

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) zet zich al 130 jaar in voor de zwemsport in Nederland. Als KNZB brengen wij plezier, veiligheid en fitheid door zwemmen toegankelijk te maken, een leven lang zwemmen voor iedereen. Het is onze missie om met een actueel zwemaanbod dat past bij elke levensfase, zwemmend Nederland samen te brengen. Passie voor water is wat ons bindt; topsporters winnen, meer mensen zwemmen, sporters realiseren hun ambities en alle betrokken organisaties ontwikkelen zich professioneel.

60 zwemlesaanbieders in Nederland geven zwemles met de SuperSpetters-methode van de KNZB. Om zwemveilig te blijven is het van belang dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma actief doorgaan met zwemactiviteiten. De KNZB en al haar leden spelen hier graag een rol in.

Om de Nederlandse zwemmers te blijven boeien en binden, is het belangrijk dat alle partijen binnen de zwembranche de handen ineenslaan. De KNZB heeft als doel in 2024 1 miljoen zwemmers aan zich te hebben verbonden.

Kijk op de website voor meer nieuws over de SuperSpettersmethode en ander KNZB nieuws.

Nationale Raad Zwemveiligheid

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van alle mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Iedere verdrinking is er een teveel.

Wij controleren zwemlesaanbieders op kwaliteit en als ze voldoen aan de kwaliteitseisen ontvangen ze de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en mogen ze het Zwem-ABC verstrekken. De eisen voor het diplomazwemmen staan in de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s. Met Nationaal Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

In onze organisatie zijn de belangrijkste partijen uit de zwembranche vertegenwoordigd. Sinds 1984 hebben wij de uitgifte van Nationale Zwemdiploma’s en de controle op het diplomazwemmen overgedragen gekregen van de overheid. Sindsdien zijn er al ruim 15 miljoen Nationale Zwemdiploma’s gehaald door en uitgegeven aan kinderen en volwassenen.

Kijk voor meer informatie en een zwemlesaanbieder bij jou in de buurt op www.allesoverzwemles.nl.

Onze videos

Jouw favo zwemtips op WaterVrij

Welkom terug in het water

Back To Top