Ga naar hoofdinhoud

Naast het creëren van een rijke leeromgeving tijdens de zwemles, wil EasySwim verder gaan dan alleen dat ene moment in de week. Zodoende hebben ze een innovatief leerconcept ontwikkeld: Ezzy’s Islands.

In een digitale speelomgeving staan de karaktertjes Jax, Flo en Ezzy centraal. Kinderen kunnen ervoor kiezen om óf Jax óf Flo te leren zwemmen aan de hand van spelletjes, filmpjes en uitleg. Ze worden dus als het ware zelf lesgever. Ezzy staat de kinderen voortdurend bij met hulp en tips.

In de app staan de karaktertjes Jax, Flo en Ezzy centraal. Kinderen kunnen ervoor kiezen om Jax of Flo te leren zwemmen aan de hand van verschillende spelletjes. Ze worden dus even zelf de lesgever. Ezzy, het zeepaardje, geeft de kinderen uitleg en stelt vragen. Met de spelletjes proberen de kinderen ook zoveel mogelijk schelpen te verzamelen, waarmee ze allerlei mooie vissen kunnen “kopen” voor hun eigen baai.

Met de Ezzy’s Islands app zijn kinderen bewust én onbewust bezig met leren zwemmen. De ervaringen die ze opdoen, kunnen ze vervolgens gebruiken tijdens de echte zwemles.

De app bestaat uit 12 minigames, waarin alle onderdelen van de zwemopleiding terugkomen. De app is te downloaden voor iOS en Android gebruikers, waarbij de kinderen direct gratis toegang krijgen tot 3 minigames. Hebben de kinderen een activatiecode ontvangen bij de zwemles? Dan krijgen ze gedurende de zwemopleiding toegang tot alle minigames.

Bekijk de website voor meer info.

Back To Top