Ga naar hoofdinhoud

Meer versoepelingen voor zwembaden

Dinsdagavond 15 februari zijn er weer extra versoepelingen aangekondigd door minister Ernst Kuipers. Stap voor stap gaat Nederland verder van het coronaslot. Dat is goed nieuws voor de zwembaden, maar ook vooral voor de zwemveiligheid. Met alle betrokkenen in de zwembranche kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen én volwassenen deze zomer nog zwemveiliger het water in gaan. Daarnaast is het fijn dat alle zwemliefhebbers weer plezier kunnen hebben en genieten van een duik in het water.

De versoepelingen die vanaf vrijdag 18 februari ingaan:

  • horeca en sportkantines mogen hun deuren openhouden tot 01.00 uur;
  • op plekken waar nu een coronatoegangsbewijs getoond moet worden, is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht;
  • er geldt geen bezoekersnorm meer, maar op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje nog wel verplicht.

Bovenstaande versoepelingen zijn verwerkt in het Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 10.2). De veelgestelde vragen worden hier zo snel mogelijk op aangepast.

De laatste stap van de versoepelingen wordt gezet op vrijdag 25 februari. Dan vervalt onder andere het coronatoegangsbewijs, de verplichte 1,5 meter en het dragen van een mondkapje. Het coronatoegangsbewijs blijft tot deze datum gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden, dus ook in de zwembaden en bij professionele sportwedstrijden.

Back To Top