Ga naar hoofdinhoud

Geen uitzonderingen voor ouders en begeleiders van zwemleskinderen

Bij verschillende zwembaden en gebruikers van de zwembaden zijn vragen ontstaan over de toegang en de geldende maatregelen in deze accommodaties. Dit betreuren wij omdat het voor verwarring zorgt in een periode waarin wij samen willen en moeten optrekken om het aantal coronabesmettingen omlaag te krijgen. Een juiste invulling en toepassing van de regels die door de overheid zijn opgesteld, blijft het Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.1). Dit protocol is leidend en afgestemd met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Zwemlessen, kinderen en ouders
Het is in het belang van de kinderen en hun zwemveiligheid dat kinderen zwemles volgen. Met de huidige maatregelen is dit gelukkig nog steeds mogelijk. Op vertoon van een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) mogen ouders of begeleiders van zwemleskinderen mee naar binnen en helpen bij het omkleden. Minister Hugo de Jonge heeft in zijn antwoord op kamervragen van 15 november nogmaals aangegeven hier geen uitzondering voor te maken en vast te houden aan het advies van het OMT door het coronatoegangsbewijs breder in te zetten.

Publieke ruimte
Zwembaden vallen onder een publieke plaats, waarbij er geen specifieke uitzondering geldt voor ruimtes binnen deze (sport)accommodatie.

Nuttige link geldend zwembadprotocol
Voor informatie over de maatregelen, protocollen en vragen en antwoorden voor zwembaden, verwijzen wij naar deze pagina op de website van WaterVrij. Er is dagelijks contact met de samenwerkende partijen in de zwembranche en onze informatie komt tot stand in nauw overleg met het ministerie van VWS en NCTV. Zie ook de pagina met veelgestelde vragen.

Back To Top